Vanliga frågor

Vad är SponsorPlaza?
SponsorPlaza är en digital plattform och mötesplats för sponsorköpare och rättighetsinnehavare som hjälper till att koppla samman varumärken med dess rätta målgrupper.

Vad betyder rättighetsinnehavare och sponsor?
För dig som är obekant med orden kommer här en kort förklaring på en del ord som förekommer på SponsorPlaza. Rättighetsinnehavare: Kallas den organisation eller person som äger rättigheten till ett visst varumärke. I detta fall syftar vi på "Säljaren", eller den som söker sponsorer. Dvs samtliga evenemang/event som listas här på sponsorplaza.se. Rättighet: På SponsorPlaza säger vi ibland rättighet och ibland rättighetsinnehavare. Det betyder samma sak. Se "Rättighetsinnehavare" ovan. Sponsor: Kallas den organisation, företag eller person som vill köpa rättigheten att nyttja ett visst varumärke, vanligtvis i marknadsföringssyfte. På SponsorPlaza syftar vi på köparen av det rättighetsinnehavaren har att erbjuda. Lista sig: När vi säger "Lista dig" eller "Lista sig" syftar vi på att lägga upp ditt event, evenemang, klubb osv på SponsorPlaza.se och på så sätt göra det synligt för potentiella sponsorer.

Hur fungerar det för mig som rättighetsinnehavare?
Att lägga upp en rättighet på SponsorPlaza är enkelt. Klicka bara på "skapa konto" och följ instruktionerna. Det går bra att lägga upp flera rättigheter på samma konto då detta kan vara fallet för vissa. Försök vara så beskrivande som möjligt när du lägger upp information om just din rättighet. Se till att fylla i så mycket information som möjligt kring din målgrupp, antal besökare, social mediadata osv. Ju mer information en köpare har om din rättighet ju större chans är det att dom kontaktar dig. Under den fria beskrivningen så gäller det att sälja in just din rättighet på ett så bra sätt som möjligt.

Hur fungerar det för mig som sponsorköpare?
Skapa först ett konto. Alla som vill nyttja plattformen fullt ut måste skapa ett konto. Att skapa ett konto är alltid gratis. När du har skapat ett konto är det bara att börja använda SponsorPlazas plattform helt kostnadsfritt.

Vilka rättigheter kan lista sig på SponsorPlaza?
Idrottsklubbar, förbund, landslag, kulturprojekt, festivaler, mässor, events och tävlingar osv. Söker du sponsorer och har något att erbjuda är du välkommen att lista din rättighet på SponsorPlaza. Vi begränsar oss inte i någon omfattning men vi förbehåller oss rätten att neka en rättighet förutsatt att det på något sätt är stötande eller på annat sätt olämpligt. Skulle du vara osäker över något går det alltid bra att kontakta oss så hjälper vi dig.

Är det gratis att lista min rättighet på SponsorPlaza?
Det är gratis att lista din rättighet på SponsorPlaza vilket gör din rättighet fullt synlig för sponsorköpare. Skulle du få en kontaktförfrågan från en sponsor via SponsorPlazas system, som sedan leder till ett nytt sponsoravtal, utgår en ersättning till SponsorPlaza om 8% på första årets avtalsvärde. Skulle du skriva ett flerårsavtal så är det genomsnittsvärdet som gäller (t ex är avtalet på 3 år och totalt värt 600 000 baseras SponsorPlaza ersättningen på 600 000/3=200 000, dvs 8% på 200 000.

Du som rättighet har alltid rätt att neka en förfrågan om du av någon anledning inte skulle vara intresserad av att ta vidare diskussionen med en potentiell sponsor. Kontaktförfrågningar från sponsorer ska besvaras inom 24 timmar, oavsett om ni är intresserad av att ta vidare diskussionen eller ej. En kontaktförfrågan får under inga omständigheter ignoreras. SponsorPlaza erhåller alltid automatiskt en kopia på en kontaktförfrågan som gjorts av en potentiell sponsor. Detta sker vanligtvis via telefon.

Hur kontaktar sponsorer rättigehetsinnehavaren?
När en sponsor (köpare) hittar en rättighet som han/hon är intresserad av klickar han/hon på "Kontakta" –knappen inne på rättighetens sida. Ett meddelande skickas då direkt till ansvarig person hos rättigheten. Denne person återkommer sedan personligen till sponsorn som gjort kontaktförfrågan för en vidare diskussion. SponsorPlaza tillämpar en responstid inom 24 timmar för sina rättighetsinnehavare.

Hur lång tid tar det innan min rättighet blir synbar efter det att jag listat den?
Alla rättigheter som läggs upp granskas först av SponsorPlaza innan det läggs ut och görs synbart för köparna. SponsorPlaza förbehåller sig rätten att neka förfrågningar som anses stötande eller på annat sätt olämpligt. En förfrågan behandlas och synliggörs vanligtvis inom 24 timmar.

Får jag som rättighet se vilka sponsorköpare som varit inne och tittat på min rättighet?
Nej. För att skydda sponsorköpares integritet håller vi sådan information hemlig.

Jag har en fråga eller fundering, vem kontaktar jag då?
Vi svarar gärna på eventuella frågor eller funderingar. Hör gärna av er till oss på info@sponsorplaza.se eller ring på 08 – 410 306 68.

MENY

OM OSS

Några utvalda rättigheter

Stockholm Marathon Gothia Cup Hockeyallsvenskan Skiteam Smaka på Stockholm Svenska Fotbollsförbundet ÅF Race XL Galan